top of page

Portfolio

365 x '23 | Elke dag inspiratie

In navolging van 2022 is er nu ook 365 x '23, het fotodagboek van MKHNHT met elke dag een plaatje. De kunst is te vertrouwen dat er elke dag inspiratie is. Inspiratie betekent letterlijk inademing. Nieuwe lucht inademen. Zuurstof voor ideeën. Ik word niet voor niets vaak geïnspireerd door dingen die ik onderweg, buiten, tegen kom. Mijn inspiratie ligt vaak op straat, zó voor het oprapen...

Kracht

Mijn gekozen thema voor 2023 is ‘Kracht’. En dan bedoel ik dat in de breedste zin van het woord: veerkracht, aantrekkingskracht, draagkracht, wilskracht, oerkracht...

En dit thema koos ik niet voor niets. Ik kan wel wat kracht gebruiken. Dit jaar start met één van de intenste periodes in mijn leven. Mijn moeder heeft niet lang meer te leven. Haar naderend afscheid brengt bakken verdriet, maar brengt ook veel moois tijdens de reis er naar toe. Ik ben dankbaar voor de waardevolle momenten die wij met elkaar delen. Over kracht gesproken: Onze moeder-dochterband is oersterk. Haar laatste adem zal onvermijdelijk te voelen zijn in dit dagboek met dagelijkse inspiratie. Maar het jaar 2023 zal meer zijn dan alleen haar afscheid. Het gat dat zij achterlaat zal gevuld worden met nieuwe ervaringen.

Rouwverwerking

Ik voel de rauwe rouw, maar zie ook dat het er één is met een gouden randje. Ik ontdek op de donkerste dagen nog steeds het licht in de kleine dingen om mij heen. De gouden gloed om een blad, een glinstering in de sloot tijdens een polderwandeling, een streep zon over een stoep.... Inspiratie is dus een belangrijke energiebron waar ik kracht uit put. Ik weet dat ik daarom juist nu mijn dagelijkse portie ervan nodig heb en maak daar heel bewust tijd en ruimte voor in mijn agenda.

 

Ik deel mijn inspiratiedagboek graag met jou. Dat het je mag inspireren om te ontdekken waar jij je levenskracht uit haalt. Houd jullie soepel en gezond!

 

Maaike Hoonhout  |  MKHNHT

bottom of page