top of page

2024 | Elke dag een plaatje 

365 x ‘24 is het 3e fotodagboek van MKHNHT met elke dag een plaatje. Mijn inspiratie ligt vaak op straat, zó voor het oprapen... Het zien van schoonheid in het alledaagse is een oefening in kijken. Met een open liefdevolle blik je omgeving zien. Eenmaal een plaatje in mijn vizier voel ik de uitnodiging om er letterlijk even bij stil te staan. Het verlangen om het moment vast te leggen, helpt mij tegelijkertijd om het moment los te laten. Alle losse dagelijkse momenten houd ik uiteindelijk toch vast in een dik jaarboek van 365 pagina's.  
 
Jaarthema
Mijn gekozen thema voor 2024 is ‘Creativitijd’. Was vorig jaar mijn thema om weer op kracht te komen, dit jaar wil ik tijd en ruimte geven aan mijn creatiekracht. 'Creativiteit is niet een talent. Het is een manier van doen. Het is de vaardigheid te kunnen spelen. Niets zal je creativiteit zo effectief doen stoppen als de angst om een fout te maken.' las ik ergens. 
Ik daag mijzelf met dit thema uit om te spelen en nieuwe dingen te proberen. En ja, daarbij ga ik ook onvermijdelijk fouten maken. Dat is helemaal oké, want de inkopper 'van fouten kun je leren' klopt, kan ik uit ervaring bevestigen.
 
Onze fouten zijn een kans om te corrigeren. Een mogelijkheid tot groei! En als je er zo naar kijkt, kun je het herkennen van de fout zelfs zien als een succes. Het leren van (je) fouten is een mogelijkheid om iets te scheppen waarvan je nu nog niet eens weet dat het mogelijk was... Ik heb er weer zin in! En ik hoop hiermee jou ook te inspireren. Geniet ervan!

bottom of page