top of page

2023 | Elke dag een plaatje 

In navolging van 2022 ga ik door met mijn MKHNHT fotodagboek. De kunst is te vertrouwen dat er elke dag inspiratie is. Mijn inspiratie ligt vaak op straat, zó voor het oprapen...

 

Mijn gekozen thema voor 2023 is ‘Kracht’. En dan bedoel ik dat in de breedste zin van het woord: veerkracht, aantrekkingskracht, draagkracht, wilskracht, oerkracht... En dit thema koos ik niet voor niets. Ik kan wel wat kracht gebruiken. Dit jaar startte met één van de intenste periodes in mijn leven. We wisten dat mijn moeder niet lang meer zou leven. Haar naderend afscheid brengt bakken verdriet, maar ook veel moois tijdens de reis er naar toe. Ik ben dankbaar voor de waardevolle momenten die wij met elkaar deelden. Haar laatste adem is onvermijdelijk te voelen in dit dagboek met dagelijkse inspiratie. Maar het jaar 2023 zal meer zijn dan alleen haar afscheid. Het gat dat zij achterlaat zal gevuld worden met nieuwe ervaringen.

Ik voel de rauwe rouw, maar zie ook dat het er één is met een gouden randje. Ik ontdek op de donkerste dagen nog steeds het licht in de kleine dingen om mij heen. De gouden gloed om een blad, een glinstering in de sloot tijdens een polderwandeling, een streep zon over een stoep.... Inspiratie is dus een belangrijke energiebron waar ik kracht uit put. Ik weet dat ik daarom juist nu mijn dagelijkse portie ervan nodig heb en maak daar heel bewust tijd en ruimte voor in mijn agenda.

 

Ik deel mijn inspiratiedagboek graag met jou. Dat het je mag inspireren om te ontdekken waar jij je levenskracht uit haalt. Houd jullie soepel en gezond!

 

Maaike Hoonhout  |  MKHNHT

bottom of page