top of page

Ik ben een plaatjesverzamelaar

Ik heb mijzelf jaren geleden de naam #plaatjesverzamelaar gegeven. Dit omschrijft nu eenmaal het beste wat ik doe, namelijk: plaatjes verzamelen! Plaatjes zijn momentopnames uit mijn leven. Ik zoek ze niet, ik verander niets aan de situatie, ze komen op mijn pad als alledaagse verwonderingen. 

Loslaten door vast te leggen 
Het enige dat ik hoef te doen is tijd nemen en ruimte maken om ze te zien en om er bij stil te staan. Eenmaal een plaatje in mijn vizier, stop ik mijn bezigheden en gedachten. Ik ben even helemaal in het 'nu'. Het moment leg ik vast om vervolgens weer los te laten. Ik haal niet alleen inspiratie uit mijn verwondering, maar ook rust door in het moment aanwezig zijn.


Collages op kleur | Mijn plaatjesverzameling is inmiddels zo'n groot archief geworden dat ik er met een andere passie van mij - vormgeving - een nieuwe vorm aan heb kunnen geven. Ik ben in 2010 mijn plaatjes gaan ordenen op kleur waaruit een aantal collages is ontstaan, zoals de Goudse welkomstmuur (2014 - 2023) en Kijk op Gouda (2019-heden). Alle losse beelden zijn unieke plaatjes, gevonden in verschillende jaren, op diverse plekken, toch vormen zij samen harmonie door de ordening op kleur. Op afstand een aantrekkelijk geheel en van dichtbij nodigen zij uit om plaatje voor plaatje te worden bekeken.

Schoonheid zien in het alledaagse | Je verwonderen aan alledaagse zaken is een eigenschap die veel mensen met mij delen. Toch krijg ik vaak de reactie dat mensen wel hun omgeving herkennen in mijn plaatjes, maar er zelf nog nooit op zo'n manier naar hebben gekeken. Dat ze nooit eerder de spiegeling in een sloot of een doorkijkje zagen omdat ze er letterlijk aan voorbij gaan. Ik kreeg het inzicht: Ik verruim met mijn blik ook de blik op de wereld voor anderen.

Soepel & gezond Als we ons kunnen verwonderen aan het alledaagse is inspiratie altijd dichtbij. Geïnspireerd zijn betekent letterlijk 'inademing'. Zuurstof om te leven. Als wij ons bewust(er) worden van onze omgeving, kunnen wij er ons ook beter mee verbinden en er voor zorgen. Een gezonde relatie met onze omgeving houdt ons lijf en hoofd soepel & gezond!

Mijn missie is om ons bewust te maken van de schoonheid in het alledaagse. Kunst ligt op straat, zo voor het oprapen!
 

bottom of page